Binnenkant Greenhouse Luca en Mica van de GreenFloat

Groener dan in Boskoop wordt het Groene Hart niet. Dit dorp aan de Gouwe vormt het hart van de sierteelt en heeft tal van bomen- en plantenkwekerijen. Ontdek Boskoop en de omgeving aan de hand van onderstaande tips.

Activiteit varen door Boskoop met groepen langs kweker landschappen

Varen door Boskoop

Een rondvaart door de sloten van Boskoop. Van april tot oktober kun je, elke woensdag en zaterdag, Boskoop en de kwekerijen vanaf het water aanschouwen, onder begeleiding van een gids. Vaar onder tal van bruggen, langs authentieke en commerciële kwekerijen en laat je informeren over de tuinen en waterwegen.
Rondvaarten door Boskoop | vvv-boskoop (vvvboskoop.nl)

Activiteit Boomkwekerij Museum Boskoop

Boomkwekerijmuseum

Midden in het dorp Boskoop ligt het Boomkwekerijmuseum. Om een goed beeld te krijgen van Boskoop, de sierteelt en de geschiedenis is het leuk en interessant om hier een bezoek te brengen. In de expositieruimte leer je meer over de ontwikkeling van de boomkwekerij vanaf de middeleeuwen tot nu. De naastgelegen authentieke boomkwekerswoning is in ere hersteld en ingericht zoals er ooit geleefd werd. Loop je door naar buiten dan tref je een werkplaats met traditionele werktuigen en de museumtuin met een kwekerij die nog in bedrijf is.
Boomkwekerijmuseum |

Activiteit bezoeken van de Plantentuin Esveld in Boskoop

Plantentuin Esveld

Aan de straat Rijneveld in Boskoop liggen bijzondere kwekerijen, winkels en restaurants. Een van die kwekerijen is PlantenTuin Esveld, een tuinplantenkwekerij met boekenwinkel (uiteraard met tuinboeken), een tuin met een grote diversiteit aan tuinplanten (verdeeld over een aantal percelen, verbonden door bruggetjes) en een gezellig koffie- en theehuis met kas: Yume.

Esveld levert al generaties lang het mooiste en grootste assortiment tuinplanten aan tuinliefhebbers over de hele wereld. U koopt rechtstreeks bij de kweker. Op het bedrijf in Boskoop worden duizenden bijzondere soorten gekweekt. Op de kwekerij kunt u de planten meteen kopen. Daarnaast koopt Esveld in bij tientallen gespecialiseerde kwekers.
Plantentuin Esveld – Kwekerij en tuincentrum Boskoop

Wandel en fiets punt Boskoop

Wandelen / fietsen

In de directe omgeving van de Proeftuin van Holland kun je mooie wandelroutes lopen en/of fietstochten maken. Ontdek het mooie polderlandschap en de natuur in het Groene Hart! Op de Proeftuin van Holland is een TOP-locatie (Toeristisch Overstap Punt) aanwezig, vanaf deze locatie is het mogelijk om de auto achter te laten om vandaar uit heerlijk te gaan wandelen of fietsen in de directe omgeving. Plan een wandeling of fietstocht in de directe omgevingvan de Proeftuin van Holland. Bekijk alle wandel- en fietstochten de website van Top Routenetwerk.

Ophaalbrug in wandel en fietsgebied Reeuwijkse plassen

Reeuwijkse Plassen

Denk je aan de Reeuwijkse Plassen, dan denk je aan vaar- en surfplezier. Maar deze plassen in Zuid-Holland, gelegen tussen Gouda en Reeuwijk, hebben heel wat meer te bieden. Ze zijn bijvoorbeeld een paradijs voor vogels. ’s Winters en ’s zomers strijken ze er in grote getale neer. Niet voor niets is een groot deel van dit gebied aangewezen als Natura 2000 gebied. Vanaf de Prinsendijk is het oer-Hollandse polderland met zijn planten- en dierenrijkdom goed te bewonderen. Tussen de plassen door loop je over smalle weggetjes en rondom het water ervaar je het oude polderland met zijn houtkaden, rietkragen, dijken en boerenweggetjes. Hollandser kan het niet! Voor meer info: Groene Hart – Reeuwijkse Plassen (staatsbosbeheer.nl)

Activiteit Archeon museum Alphen aan den Rijn

Archeon te Alphen aan den Rijn

In Museumpark Archeon beleef je de levende geschiedenis van Nederland. Vanaf de prehistorie rond 8800 voor Chr., de Romeinse tijd, de Vikingen en de middeleeuwen tot 1350 na Chr. Alle 45 boerderijen, huizen en hutten hebben ooit in Nederland gestaan en worden bewoond door onze Archeotolken.
Voor meer info en openingstijden: https://www.archeon.nl/

Bezoek aan Gouda Nederland

Gouda

De nabijgelegen plaats Gouda, is wereldberoemd om haar kaas, siroopwafels, pijpen en aardewerk. De compacte historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes, de grachten en de vele hofjes is een bezoek meer dan waard. Voor de 10 beste attracties ga naar: Wat te doen in Gouda: de 10 beste activiteiten – Tripadvisor